Sportvissen

De echte sportvissers zitten hier goed!

Zoals beschreven ligt het buurtschap Skifors midden in het merengebied van Dalsland en Värmland. We hebben ons laten vertellen dat er 339 meren zijn in de omgeving. Meren in Zweden zijn niet eenvoudig te bevissen vanaf de kant. Maar ook vanuit de boot moet je wel weten waar en op welke manier je gaat vissen. Vele sportvissers weten daar alles van ondertussen. Zonder een goede visgids en de juiste apparatuur is en blijft het moeilijk. De eigenaar van het huis weet als verwoed sportvisser erg veel van de omgeving en al die meren. Er is voor huurders en of sportvissers de mogelijkheid een eenvoudige boot te huren.  Alleen als je schade veroorzaakt moet je dat uiteraard wel betalen. De boot heeft een tweetact 8 pk buitenboordmotor en een elektrische motor (fluistermotor) Het geheel staat klaar op een trailer. In overleg kunnen wij dat voor u regelen

Speciaal voor sportvissers is stagiaire Jeroen Dokter, visgids in Zwolle enkele jaren geleden er  op uitgestuurd om sportvisserij in kaart te brengen. Daarin is hij prima geslaagd. Alle nabij gelegen trailerhellingen zijn in beeld en kaart gebracht, ook de bijbehorende vergunningen en de soorten vis die er te vangen zijn. Voor sportvissers die onze accommodatie huren worden aparte afspraken gemaakt om goed voorbereid naar Zweden te gaan. Een goed voorbereid persoon telt voor twee! Ook het vissen op regenboogforel en bruine forel behoren tot de mogelijkheden, je moet alleen even weten waar je moet zijn.

Het huis is eenvoudig maar van alle gemakken voorzien. Sportvissers komen graag in een groepje en laten zich dan helemaal verwennen in een all-inclusive week, zelfs besturen zijn er geweest voor een cursus en vissen.

Jan Eggers, de snoekvisser bij uitstek, is vaak in Zweden aan het snoeken. Hij stelt vast dat dressuur in het gebied waar het huis staat, nog niet aan de orde is.

Volg ons verder op onze facebook pagina, Huis te huur in Zweden – vlakbij Oslo

Dus: Wil je met een groepje lekker gaan vissen in Zweden pak dan je telefoon en bel naar de Gerard Roosloot 06 52614536. Dan maken we een afspraak om alles te komen uitleggen.